Oto co otrzymujÄ po zwykĹym wciĹniÄciu ESC w trakcie gry, dodam Ĺźe korzystam z Mr.Mo.ABS... >_>
A jeĹźeli umieszczÄ start gracza na zupeĹnie innej mapie, tylko po to Ĺźeby jÄ przetestowaÄ, wywala mi taki bĹÄ d:
Tyle Ĺźe ta linijka tego skryptu praktycznie nic nie mĂłwi, jest tam napisane tylko:
Spoiler:
#Show State Animation
if a.damage == nil and a.state_animation_id != @state_animation_id
@state_animation_id = a.state_animation_id
loop_animation($data_animations[@state_animation_id])
end
Gdy umieszczam start na innej mapie, wszystko jest ok o_O
Nie rozumiem w czym problem x/
Korzystam z wielu róşnych skryptĂłw, ale jak na razie tylko przez Mr.Mo wywala mi bĹÄ d(to
Jak na razie jedyne co moĹźe byÄ przyczynÄ to CMS by Time...to by przynajmniej wyjaĹniaĹo ten error przy wciĹniÄciu ESC...>_>
Mam teĹź Save System, ale za nic nie wiem skÄ d siÄ biorÄ te bĹÄdy x/ Ĺźadne skrypty nie powinny kolidowaÄ. Mam nadziejÄ Ĺźe ktoĹ bardziej doĹwiadczony mi pomoĹźe, choÄby wskazujÄ c jakie skrypty mogÄ kolidowaÄ z Mr.Mo ABS.
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Nie 12 Wrz, 2010 21:54
Wiesz, co jest problemem? To, Ĺźe nie moĹźna dopuĹciÄ do tego, by druĹźyna byĹa pusta... innymi sĹowy, aby nie byĹo Ĺźadnego bohatera w druĹźynie. Na mapie o ID 12, czyli na tej, na ktĂłrej ustawiĹeĹ start, usuwasz na samym poczÄ tku postaci, dajesz polecenie: 'Remove Party Member' dla trzech bohaterĂłw, jednoczeĹnie nie pozostawiasz (jak juĹź wspomniaĹam) nikogo, a skrypt ABS'a niestety tego wymaga. UsuĹ zatem trzy polecenia usuniÄcia i zobaczysz, Ĺźe bÄdzie dziaĹaÄ
Ayene szczwana bestio wielkie dziÄki, trafiĹaĹ w sedno.
Mam nadziejÄ Ĺźe prĂłbka projektu siÄ podobaĹa
EDIT: WciÄ Ĺź mam problem z drugim bĹÄdem, dotyczÄ cym linijki 134 HP Bars w Mr.Mo ABS'ie. Nie ma nic wspĂłlnego z CMS by Time, bo po usuniÄciu skryptu bĹÄ d nadal wystÄpuje.
Ayene - gdy klikam ESC i chcÄ przejĹÄ do menu >_> spodziewaĹem siÄ bardziej bĹÄdu z CMS'a Sabikku, ale on milczy, zamiast tego pokazuje siÄ to co powyĹźej.
Ayene - eee...sprawdzÄ XD
-------
EDIT: nie widzÄ tego fragmentu w tym kodzie, ale w innych moich projektach uĹźyĹem identycznego ABS'a, z identycznym gradient barem i identycznym kodem i dziaĹaĹo x/
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Pon 20 Wrz, 2010 21:39
Nie jest to moĹźliwe, musiaĹeĹ mieÄ dodatkowy skrypt, gdyĹź normalnie w skryptach nie ma zadeklarowanej definicji 'now_exp' i 'next_exp' dla klasy 'Game_Actor'. WkleiĹeĹ ten fragment? I co dziaĹa
Ok, po wielu(bardzo wielu) prĂłbach, wreszcie podziaĹaĹo.
WziÄ Ĺem zupeĹnie innÄ wersjÄ z internetu, z zupeĹnie innym demem i byÄ moĹźe nieco nawet zmienionym ABS'em od Mr.Mo i zadziaĹaĹo XD jedyne czego nie rozumiem, to dlaczego we wszystkich poprzednich grach skrypt z Gradient Barem dziaĹaĹ bez zarzutu...>_>
Temat zamykam...xD
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum