Pomógł: 53 razy Dołączył: 30 Gru 2009 Posty: 515 Skąd: Ruda ĹlÄ ska
Wysłany: Wto 14 Gru, 2010 21:49
Mapping by Agumon
Witam w tym temacie bÄdÄ umieszczaĹ filmiki z moim mappingiem. Na kaĹźdym z filmikĂłw bÄdzie inna mapka. Ale co tu duĹźo mĂłwiÄ. Sami zobaczcie:
1. "RPG Maker VX - Rysowanie map cz.1 - Lasek z rzekÄ "
http://www.youtube.com/watch?v=5HBuxZW2QQc
Nie jestem dobry w robieniu mapek wnÄtrz ale zawsze moĹźna coĹ pokazaÄ na filmiku jak zrobiÄ przeciÄtna mapkÄ xD TakĹźe widaÄ na filmie Ĺźe miaĹem DUĹťO pomyĹek xD
3. "RPG Maker VX - Rysowanie map cz.3 - PaĹac"
Spoiler:
http://www.youtube.com/watch?v=ko6cgFhJRKA
Jak widaÄ na filmiku postaraĹem siÄ odtworzyÄ wam mojÄ stara mapkÄ ze starego projektu ktĂłry niestety polegĹ :( MoĹźna jÄ takĹźe wykorzystaÄ do budowli tzw. paĹacu xD
Pomogła: 6 razy Dołączyła: 14 Lis 2010 Posty: 41 Skąd: Green Cat Forest
Wysłany: Sro 15 Gru, 2010 10:51
Za duĹźo losowych rzeczy leĹźy po bokach. Czy w VX nie da siÄ nic zrobiÄ z lasem, Ĺźeby go urozmaiciÄ i Ĺźeby wyglÄ daĹ choÄ trochÄ naturalniej? gĹupio wyglÄ da, gdy stoi takie samo drzewko jedno przy drugim w rĂłwnych rzÄ dkach.
Pierwsza rada wujka Dobra Rada... przy mappowaniu pamiÄtaj o wĹaĹciwej kolejnoĹci, to jest najpierw mappujesz podĹoĹźe, woda trawka te sprawy, a potem dajesz drzewka. Bo na filmiku zaczÄ ĹeĹ wrzucaÄ trawÄ dopiero po drzewach i wyglÄ da to bardzo nienaturalnie w wielu miejscach.
Bardzo Ĺadne mapki ;P Twoje pomysĹy nie sÄ aĹź tak bardzo zagadkowe, ale patrzÄ c na skopiowane drzewa, myĹlÄ, Ĺźe to aĹź tak Ĺşle nie wyglÄ da.DziÄki.Ocena - 9/10
OgĂłlnie dobre, ja do domkĂłw z RTP zawsze dajÄ te przyciemnione na dole w TileA. A tak to wszystko dobrze.
________________________ ...Amelanduil & FireBlade words will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade acts will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade never gonna die...
Dobry paĹac. MoĹźe i sam coĹ podobnego wymappuje u siebie. Ja bym jeszcze dodaĹ jakiĹ balkon czy taras na tym dachu.
________________________ ...Amelanduil & FireBlade words will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade acts will be remembered... ...Amelanduil & FireBlade never gonna die...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum