| Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
|
Temple Of Lies |
| Autor |
Wiadomość |
Ayene

Ranga RM:

Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011 09:56
|
|
|
|
Fju fju, jestem pod wrażeniem... zarówno tekstów jak i mapingu/grafiki. Gratuluję umiejętności budowania klimatu. Bohater jest na tyle ludzki, że w pewnym momencie zaczęłam mu szczerze współczuć, że musi ruszać w tak mroźną noc do lasu Zdaje się, że mnie też Świątynia woła... a jako wprawiony poszukiwacz przygód chętnie bym tam ruszyła
Co do błędów to wykryłam tylko jeden (rodzaj) "tę chwilę", a nie "tą chwilę", "tę okolicę", a nie "tą okolicę" Niemniej nie są one rażące, zauważalne, że zwracasz szczególną uwagę na poprawność językową
Z niewielkich błędów technicznych wykryłam jedynie to, że po wyjściu z 'Punktów cech' w menu zaznaczona zostaje opcja 'Zapisu gry'. Sprawdź, czy w pierwszym skrypcie nie ma fragmentu '$scene = Scene_Menu(4)' i zamień 4 na 3
Niestety zatrzymałam się na etapie mostu, gdyż postać mi się zacięła i nie reagowała na kierunki Spróbuję jeszcze raz w domciu, może mój komputer coś szwankuje Wtedy jeszcze napiszę |

|
|
|
|
Eleanor

Ranga RM:

Pomogła: 13 razy Dołączyła: 15 Lut 2011 Posty: 73 Skąd: Kraków
|
Wysłany: Sro 04 Maj, 2011 20:46
|
|
|
|
Nie wiem, czy to tylko ja, ale biłam te stworki na początku ze 4 razy i nadal nie umiem tego przejść
Gra trochę za ciemna, musiałam sobie zmeinić jasność, ale to dodaje jej klimatu, bo bardzo przyjemnie się gra.
W domu tego gościa szukałam drzwi do pokoju kilka minut :D
Ale strasznie mi się to podoba. Jak sprawisz, że potworki będą prostsze, to z chęcią zagram. Jeszcze menu mi nie przypadło do gustu - ono jest znowu za jasne. Podoba mi się natomiast ten dziennik z zapiskami. Ogółem, przyjemnie, świetnie, wspaniale, cudownie. Chociaż zmieniłabym kilka rzeczy... Tak samo nie wiem, czy to moja wina, ale bywa, że szukałam tam rzeczy bliskich potwornie długo (potworki, drzwi xD) |
|
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 07 Maj, 2011 15:10
|
|
|
|
@ Rubicante, Lartarin, Eleanor.
Jeżeli chodzi o walkę sprawa prezentuje się następująco.
W demku musimy stoczyć przymusowo dwie walki. Efjehy pilnujące mostu przed chatą i efjehy przed mostem do Cloven. Oto moja mała solucja:
- Zaraz po wyjściu z chaty ubieramy ekwipunek, nie zapominajcie o tym.
- Warto zapisać gre przed walką.
- Użyć Blast na efjehu ciemnym(powinno mu zabrać ponad 40 pkt i go ogłuszyć na kilka tur)
- Później dobijamy efjehy mieczem.
- W razie potrzeby uzupełniamy życie Esencją +50 do PŻ.
- Wygranie walki jest dziecinnie proste.
Dodatkowe mikstury i walka z łatwiutkimi szczurami. Zamieszczam screena.
Po pokonaniu efjehów najlepiej jest iść do szczurów i je pokonać. Zabierzemy miksturkę życia i many. Teraz wystarczy tylko walczyć na mapie ze szczurami aby dobić do 2 levelu.
kolejna mikstura znajduje się w jaskini i przed wielkim głazem.
To tyle. Z drugim levelem pokonanie efjehów przed Cloven także jest banalne.
@Ayene
Mostu na samym początku czy mostu prowadzącego do Cloven?
Na koniec 3 screeny.
Po wyjściu z chaty
Rozmowa Janderra na moście do Cloven z Marco
Końcowa scena demka. Marco z Hory wpada do gospody Nurra(ten facet w czerwieni)
No i chyba to by było na tyle. Jak wcześniej pisałem, wiele może się zmienić. Dzięki za komentarze.
PS. Chciałbym uspokoić tych wszystkich, którzy martwią się o losy Anti. Potrzebowałem chwili wytchnienia od tamtego projektu. Świątynia nie będzie długa, góra 3 godziny na część. Anti jest priorytetem i zawsze nim pozostanie.
PS. Byłbym zapomniał odnośnie tej lokacji. Odwiedzimy ją także po wschodzie słońca. Zdradzę troszkę fabuły. Ktoś z kompanii Tyerra zostanie ranny(nie zdradzę jak, przez kogo i gdzie). Jedynym ratunkiem będzie lekarstwo, którego składnik rośnie w Jaskini Minerałów. W demku mogliśmy wejść jedynie do pierwszej groty. W pełniaku zwiedzimy ją całą. |
________________________ Ostrzę tępy nóż... |
|
|
|
godlo

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2011 15:16
|
|
|
|
| Mógł bym prosić o wrzucenie ponownie screenów z tymi szczurami gdzie są a za gierkę 10/10 wciągnęła mnie. :d |
________________________ Robię nowy project |
|
|
|
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2011 15:42
|
|
|
|
Przecież screen jest widoczny cały czas. Próbowałeś odświeżyć stronę.
Możesz także nacisnąć przycisk "cytuj" w moim poście ze screenem. Powinieneś zobaczyć wtedy adres tego obrazka.
Miło by było żebyś napisał co ci się nie podobało, a co ujdzie w tłoku. Wtedy miałbym lepszy obraz tego co należy poprawić aby gierka była bardziej znośna w przyszłości. |
|
|
|
godlo

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2011 15:47
|
|
|
|
Nie wiem ale screen nie działał, a widzę, że teraz działa. :d
Jedynie co mi się nie podoba w grze to jest zbyt ciemna chociaż troszkę ją rozjaśnić. A i czy tak ciemnie będzie ciągle? Czy w późniejszym etapie coś się rozjaśni ? :d |
________________________ Robię nowy project |
|
|
|
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 08 Maj, 2011 16:02
|
|
|
|
Nocna lokacja bez światła będzie tylko JEDNA, właśnie ta z demka. Kolejne przygody będą się rozgrywać tuż po wschodzie słońca lub w lekkim mroku. Oczywiście później będzie można użyć lampy na bagnach, a i w jaskiniach Janderr też z niej skorzysta. (trzeba będzie kupować wkłady do lampy)
PS. Wiele osób się na to skarżyło więc możliwe, że zrobię jeszcze jaśniejszą noc księżycową. |
|
|
|
RMSmak

|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 15:02
|
|
|
|
http://www.mediafire.com/?inl34lhi844e2rq
W tym linku screeno recenzja tej gry, w którą miałem nieprzyjemność grać. Widać, że każda strona nawet intra jest tylko pretekstem do pokazania jak największej ilości obrazków (!) Treść gdzieś znika w cieniu serii obrazków zmętniona przez dziwną muzykę.
To ma być gra dla dojrzałych osób ?
Nie wiem jak musiał bym być znudzony, żeby takie coś dawało mi rozrywkę...
Grafomański twór.
W skrócie 10 minut powtarzania, że się idzie do świątyni kłamstw w tym z 4-5 minut opisywania, że się otwiera skrzynki i 2, że się gasi ognisko + ta bieganina rodem z simsów po ciemnym pomieszczeniu, żeby w ogóle z niego wyjść trzeba zgasić lampy jakby od tego zależało nasze życie (!lol)
Co więc zdarzyło się w tym demie ? To co napisałem wyżej + zostaliśmy zgładzeni przez 2 bezsensowne potworki, które jak powiedział wcześniej dziadek, mają nocą słaby wzrok więc dobra pora, żeby się wybrać na zewnątrz. Wychodzę. Liczę na jakieś emocje. Może ucieczkę przed potworami/ może jakiś zwrot. Gdzie tam ?Załatwiły mnie 2 ciosami w jakiejś przymusowej walce (LOL) Gdzie ten słaby wzrok. Co to za gniot ???
Ja poczułem się jakby ktoś chciał ze mnie zrobić idiotę tą grą. Skoro zapowiadało się bezpiecznie nawet nie zapisywałem gry. Dziadu wyraźnie to powiedział - nocą potwory mają słaby wzrok. Jak mnie zabiły potwory, które przedstawiłeś jako niegroźne nocą wiedziałem już na 100% z iloma głupotami będzie się tu trzeba męczyć co krok. Musiałem od nowa odpalać i oglądać te wszystkie scenki, by zapisywać tę grę, ale skąd miałem wiedzieć, że mam to zrobić ???
Nazywasz potwory przeciwieństwami, które nimi nie są w stylu wróg mały wróg czarny, a w dodatku przeciwnicy są identyczni. Wyświetlasz na ekranie tony pseudotajemniczych graficzek jak maska która chowa się po wychyleniu (LOL ALEŻ to kiczowate), które sensu większego i wyjaśnienia/usprawiedliwienia nie mają. Nie dałem się na to nabrać.
Najbardziej urzekło mnie "czuję zapach pustki". Po prostu to już jest szczyt. W dodatku główna postać wyraża się tak jakby nie wiedziała co mówi (wszędzie są dopiski "być może", " a może" itp. Ten projekt jest po prostu nieprzemyślany nielogiczny grafomański nudny wytwór wyobraźni. Imo w sam raz dla dzieci, które potrzebują czegoś w ramach odskoczni od sims I NIE razi ich nieustanna bezsensowność fabuły i nuda.
1+/10 |
|
|
|
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 16:19
|
|
|
|
X-Tech aka AI-RPG mógłbyś sobie kurde darować
Rozwaliłeś mnie tą recenzją, nie mam nic więcej do dodania...
Tak na przyszłość, jak już opuszczasz forum to rób to z godnością, a nie po miesiącu wracasz z nowym nickiem i na nowo zaczynasz %#?* !#%$#. Zakończ wreszcie tą nie śmieszną maskaradę człowieku...
PS. Nie odpisuj na ten post, nie mam zamiaru prowadzić kolejnej dyskusji z tobą. To co miałem ci do powiedzenia już powiedziałem.
Mam nadzieję, że cię znów zbanują jak najszybciej. |
| Ostatnio zmieniony przez Sabikku Pią 13 Maj, 2011 19:37, w całości zmieniany 1 raz |
|
|
|
RMSmak

|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 16:28
|
|
|
|
Coś jeszcze dodasz w kwestii natłoku błędów i dłużyzn, które wytworzyłeś w tym projekcie ?
Póki co twoje argumenty są zerowe i w żaden sposób nie bronią cię przed batami na jakie zasłużyłeś serwując gigantyczny natłok bezsensowności. Jak każdy gracz wyrażam opinię i kieruję oczywiste pytania do autora. Póki co nie zrobiłem nic by dostać tu bana...
Więc nie myśl, że tak łatwo wymigasz się od odpowiedzi.
1Może wyjaśnisz nam dlaczego potwory nazywają się "ciemny" "mały" skoro mają identyczną wielkość i kolory. To jest twój problem z odróżnianiem wielkości i kolorów ?
2Wyjaśnij dlaczego trzeba chodzić po ciemku w domu skoro zebraliśmy lampę ? Uważasz, że ludzie potrafią widzieć w ciemności ? A może to jakiś inny problem ?
3Wyjaśnij dlaczego prosta czynność jak gaszenie ogniska trwa tu kilka minut i dlaczego postać nie jest pewna tego co mówi ?
4Co to jest "Czuję zapach pustki" ? (Prometerion jak pachnie pustka ? )
5Dlaczego bohater nie odróżnia nocy od dnia ? (Powiedział, że w nocy potwory nas prawie nie widzą, a jednak nocą mamy toczyć przymusową walkę, w której przeciwnicy perfekcyjnie nas dostrzegają i zabijają nas 2 celnymi ciosami Gdzie więc to złe widzenie wrogów nocą ? (W sumie dlaczego mieli by widzieć źle za dnia ? ) )
6Czy te lampy w domu są na energię życiową bohatera ? Bohater odmawia wyjścia z domu póki ich nie zgasimy jakby od tego zależało jego życie, w konsekwencji chodzimy po kompletnych ciemnościach i zgadujemy - może doszliśmy do wyjścia, może nie
7Istotne. Piszesz w intro coś na kształt:
"Pojawiła się świątynia są wybrańcy czym jest dla nich świątynia czym ona jest dla nich ? "
Skoro, ani świątynia nie wie czym są, ani oni nie wiedzą czym ona jest dla nich to dlaczego u licha oni na nią czekają skoro nie wiedzą nawet na co czekają ? To jest bez sensu (!) To jest mega głupie.
Pytania kieruje do ciebie, bo to ty zrobiłeś tę grę. Głupota goni głupotę, a ty nawet nie potrafisz tego wytłumaczyć i z płaczem piszesz "aj x zbanujcie go nie będe musiał odpisywać "
Dlaczego nazywasz mnie bucem skoro w zabawny sposób uwzględniłem natłok głupot jakie serwujesz w tym projekcie ? Może to jednak AUTOR gry jest bucem skoro nawet nie potrafi odpisać na postawione zarzuty (które są słuszne) ?
Widać jak czarno na białym. Każdy kto w to pogra dostrzeże wszystko co tu napisałem.
Wiem, że uważasz graczy za ociemniałych ja na szczęście wychodzę z dobrą postawą i mówię ci, że nie grafomaństwo nie zatuszuje wszechobecnej głupoty w tym projekcie, której ty jak na razie nawet nie potrafisz wytłumaczyć, mimo że sam zrobiłeś tę grę. To świadczy tylko o tobie... |
|
|
|
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 17:33
|
|
|
|
Koniec rozmowy. Jak to mówią, "temu panu już podziękujemy". Jeśliś łaskaw opuść ten temat i idź gdzie twoje miejsce. |
|
|
|
RMSmak

|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 17:41
|
|
|
|
Nic już nie muszę dodawać. Autor po prostu nawet nie rozumie błędów, które popełnił.
Mam nadzieję, że w kolejnych tematach autorzy gier będą bardziej inteligentni :D
Przynajmniej wyraziłem opinię o tym pełnym błędów tworze. Zirytowałem się w trakcie grania, ale od razu mi lepiej dowiadując się z kim mam do czynienia. Nie ma rady jak grafomaństwo to sensu nie będzie i tak w przypadku tego projektu jak i samego autora gry |
|
|
|
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 13 Maj, 2011 17:44
|
|
|
|
No to cześć. |
|
|
|
Mikisi

Preferowany:

|
Wysłany: Sob 04 Cze, 2011 19:26
|
|
|
|
| Prometherion ty to masz chyba problemy z przyjęciem krytyki. AI skrytykował grę, tak jak powinien. Wskazał Ci błędy, które były w grze, a ty wyjeżdżasz, mu żeby nie wracał na forum. Byś chociaż poprawił te błędy, a nie pisał jakieś badziewne posty. On pisał o grze, a ty zacząłeś pisać o tym żeby zniknął z forum i nie odpisywał. Chyba każdy przyzna, (choć nie wiem kto już siedzi na tej scenie) że w sprawie światła AI miał rację. A ty masz gdzieś to, że prawie niewykonalne jest wyjście z głupiego domu po ciemku, tylko dlatego, że jakiś pajac postanowił wziąć ze sobą lampki. =.= |
________________________ Szabadabadabadabada |
|
|
|
Mantiq

|
Wysłany: Sob 04 Cze, 2011 22:47
|
|
|
|
@Up
True
@Topic
Nie zagram :) |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |