| Ogłoszenie |
Administracja Forum
|
Zamknięty przez: Ayene Pon 14 Maj, 2012 17:16 |
Ultima Tournament II |
| Autor |
Wiadomość |
Ayene

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 13:20
|
|
|
|
Zachęcamy zatem do udziału w głosowaniu publiczności.
Jak zostało podane na początku - w zabawie wziąć udział mogą jedynie osoby zarejestrowane na forum do dnia 18.07. 2011 włącznie.
By zagłosować należy napisać wiadomość prywatną do Ayene, Lartarin albo SeIVotha, w treści podając oczywiście nick osoby, na którą oddaje się głos.
Głosowanie trwa do 03 sierpnia (środa) do godz. 23:59.
Wyniki zostaną podane 04 sierpnia (czwartek) do południa.
Gry konkursowe do pobrania:
Życzymy przyjemnych zmagań. Upewnijcie się, że we wszystkie zagraliście |

|
|
|
|
CrasheR

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 14:01
|
|
|
|
Kiedy włączam grę CRISIS CORE wyskakuje
"UmePlus Gothic (i jakieś kwadraciki)" |
|
Ayene

Ranga RM:

|
|
|
|
CrasheR

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 14:28
|
|
|
|
Kurde U Darknessa nie ma żadnych wiadomości. Znaczy się okienka z wiadomościami i menu są puste |
|
Ayene

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 14:29
|
|
|
|
| Zainstalowałeś czcionkę z głównego folderu? I kurde... czy musisz pisać to tutaj, aby wszyscy wiedzieli? |

|
|
|
|
noruj

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 17:16
|
|
|
|
Pograłem w niektóre gierki i jak na razie gra Saba miecie konkurencje.
Niektórzy chyba nie pojmują jak ma wyglądać gra na konkurs. Niedługa, dynamiczna, szybka i z oryginalnym pomysłem.
Gra "ANTK" zabija nudną i słabym żartem już podczas intra, a potem jest już gorzej. W dodatku całe to czekania i przewijanie sprowadziło się do wybrania opcji na przeciwnikach i obejrzeniu krótkiej animacji. Wyzwaniem w tej grze jest chyba przeczekanie intra, ale nevermind. Ninja cat jest dość trudne, przygody kotka mimo, że też forma nie ta co trzeba, to mimo wszystko powala tą słodkością. Aerith trochę trudne. Jeszcze nie pograłem dużo. Inkwizytor bardzo fajny, co prawda przy platformach trochę dziko działa, ale fajna platformówka. Jak pogram więcej to się wypowiem szerzej.
Po zakończeniu konkursu prawdopodobnie pojawi się relacja w Gońcu. ( o ile numer się ukaże)
Pozdro |
|
|
|
Melvin

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 17:40
|
|
|
|
noruj, masz trochę racji.
Sam podczas testowania napisów, o mało co nie wyskoczyłem przez okno, ale to tylko 2 minuty.
A potem wg mnie jest lepiej |
________________________ MelvinClass:
|
|
|
|
Nhadala

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 19:24
|
|
|
|
Jako, że udało mi się znaleźć chwilę by zagrać w te wasze twórczości, pozwoliłam sobie na ocenę ich i wyłonienie tej według mnie najlepszej. Miałam dylemat, który po powtórnym uruchomieniu szybko się rozwiał, przejdźmy jednak do rzeczy. Do każdego z was słów kilka:
Axer - Kicia i Złoty Pierścionek--> platformówka niezła, choć nie doszłam do końca, ale zapewne jeszcze spróbuje.
CrasheR - Aerith is gone--> Powiem jedno gdybym chciała zobaczyć Cloud'a włączyła bym sobie FF7. Była to jedyna gra, którą włączyłam i od razu nacisnęłam czerwony krzyżyk.
CRISIS CORE - Wild West - Ulica Strzału --> grafika dobra, ale pomysł taki sobie. Podoba mi się możliwość grania na 2 osoby i te postaci stojące naprzeciwko siebie, ale po 2 walkach zaczęły mnie nachodzić pytania "tylko tyle? ile jeszcze to będzie trwało?"
DarknessXIII - Przygody kotka Mia--> dobry pomysł na fabułę i bieganie z kotem i psem, ale w pewnym momencie gra po prostu mi się zacięła i nie mogłam się nigdzie ruszyć.
Eleanor - Partnerzy --> moim zdaniem dobra gra, choć początek nudnawy, ale później dobrze się rozkręca. Możliwość wyboru miedzy tymi menami jest super. Tylko kurcze to łażenie po zamku i nie wiadomo dokąd się mam udać, musiałam zwiedzić wszystkie komnaty by na to wpaść, bo nagle głównej bohaterce odechciało się uciekać przez drzwi główne.
Melvin - ANTK --> miło, że wziąłeś osoby z forum do swojej historyjki, ale dlaczego ta historyjka była taka długa i nudna, jakoś nie potrafiłam wyczuć tego humoru z niej, ale dobre było to, że mogłam potwory rozpłatać na kilka sposobów, a Ayene ratująca kurczaki jest boska ^^
Nightcrawler - Inkwizytor -->zawsze lubiłam "Mario" i dlatego ta gra szybko mnie wciągnęła, ale posiada pełno błędów, gdy wchodziłam na jedną kolumnę i ginęłam przenosiło mnie na sam początek i musiałam grę zaczynać na nowo, a to nie było przyjemne ^^
Preki - Ninja Cat --> świetny pomysł na inwazje psów na planetę i zrobienie z kota wojownika ratującego świat przed nimi, ale dlaczego nie ma nic do leczenia? Bez tego nawet nie wiem jak silny byłby bohater, ale daleko nie pójdzie, poza tym by wygrać z nimi trzeba odpowiednio stanąć bo z niektórych stron nie nie można ich trafić.
Sabikku - Zabić Heretyków! --> latający gościu strzelający do złoczyńców, nie byłam nigdy fanem samolotów i zawsze szybko ginęłam, ale ten superbohater dobry jest ^^ Tylko właśnie bardziej przypomina superman'a niż inkwizytora. ^^
Sojita - Dzień Pana Kuro --> w całej swojej historii gier nie zginęłam tyle razy, co w tej grze, nie wiem jak inni, ale ja po którymś razie zrezygnowałam. Gra ciekawa, dobry pomysł z tym dniem z życia kota, ale te psy to chyba dopalacz mają ^^
A co do oceny... To już została wysłana ^^ Pozdrawiam |
|
Eleanor

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 19:49
|
|
|
|
@Nhadala - cieszę się, że mój projekt ci się spodobał.
Właściwie to jak się blizej zastanowię dlaczego taki początek, a nie inny... hm... sama nie wiem.
I miałam taki pomyślik, aby zrobić możliwość ucieknięcie, ale jak to chyba wiadomo w telenowelach wszystko takie dziwnawe, raz bohater chce się zabić a za chwilę np. błaga o życie... I wam powiem że dla tej gry oglądnęłam dwa odcinki pewnego serialu, aby lepiej wczuć się w rolę o.o A, że się tak zapytam - jak ci się podobało tajemnicze miejsce?
To może ja teraz wam powiem, co w której grze mi się podobało, a co nie.
UWAGA: wszystkie gry mi się w równym stopniu spodobały //no, może jakieś wyróżniam specjalnie// . Więc nie umieściłam nigdzie żadnego spoilera, na kogo zagłosuję Cx
Kicia i Złoty Pierścionek - no, mnie tam się podobało bardzo, ale jak dla mnie za trudne... chociaż spodobało się mojemu tacie, a on w takie rzeczy to jest mistrzem. Strasznie denerwowało mnie powracanie na mapki dalekoooo od tej, na której umarliśmy i jeszcze tak długo trzeba czekać... Ale jestem pewna że nie poprzestanę i wygram w końcu!
Aerith is gone - nah, dwa razy umarłam na arenie i żałuję, ale zaniechałam dalszej gry. Dużo walk to nie dla mnie. Jednak chcę się dowiedzieć jak to wszystko się zakończy i mam zamiar spróbować ponownie, bo widać, że tam się trochę nastarałeś, ale kiedyś.
Wild West - Ulica Strzału - tak ci szczerze powiem że na początku nie do końca załapałam, o co chodzi, i zacięłam się strasznie na rundzie 6, ale ciekawiło mnie co będzie później i cóż.... próbowałam dalej :> za długo się czeka na następny strzał, ale jak mozna nie docenić czegoś takiego? Nawet jeśli bardziej przypomina to mini-grę spodobało mi się.
Przygody kotka Mia - gra zacięła się w lesie. Szkoda, bo ledwo co pograłam i już cały komputer zawieszony :/
ANTK - zawiodłam się na intrze, bo spodziewałam się czegoś lepszego :C ale na szczęście roztrzaskiwanie potworów (oh yeah ale się ubawiłąm) wynagrodziło lekkie znudzenie. Szkoda, że nie zrobiłeś trybu areny czy czegoś w tym stylu, że łazisz i niszczysz potworki, to by było super.
Inkwizytor - to NIE jest gra na mój komputer. Skończyłam z 24000 punktami i mój komputer nie zgodził się na więcej. W każdym razie mimo ze gra bardzo laguje grało się przyjemnie, trochę mi się skojarzyło z Castlevanią nawet... Tylko czemu ksiądz Natanek?!
Ninja Cat - jak dla mnie walki za trudne, nie miałam gdzie się uleczyć no i psinki niestety zabiły mnie w wiosce. Koty z gry przypominają mi moje prawdziwe... Ach, intro. szkoda że nie da się go pominąć lub przyśpieszyć.
Zabić Heretyków! - o dziwo gra jest strasznie prosta. Podoba mi się muzyka z trzeciego poziomu - jest to w ogóle mój... hm, ulubiony? Wydawał mi się w każdym razie najtrudniejszy. Jak wspomniała Nhadala, bardziej to to superbohater niż inkwizytor c: ale w pewnym momencie się zraziłam i wzięłam się za inne gry.
Dzień Pana Kuro - nie mam zielonego pojęcia co mam zrobić. Poszłam gdzieś do miasta, włączył się stoper i po chwili jakiś chłopczyk mnie zabił... |
|
Feniks

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 20:14
|
|
|
|
W pewnym momencie w lesie się niestety na słabych komputerach zatnie. Mi na dosyć dobrym też zacięło, ale po chwili znowu mogłem grać dalej. A szkoda bo dalej jest tylko lepiej:P
Pozdrawiam. |
|
CrasheR

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:23
|
|
|
|
Kicia i Złoty Pierścionek - Gra bardzo mi się podobała. Prawda jest troszkę za trudna, ale dodaje to jej uroku Znalazłem 2 bugi:
1. Można raz podskoczyć w powietrzu (nie wiem czy to czasem nie było zamierzone)
2. Kiedy przytrzyma się "X" można skakać po kolcach.
Wild West - Ulica Strzału - Niezły pomysł. Grę przeszedłem całą fajnie wygląda
Przygody kotka Mia - Doszedłem do miasta porozmawiałem z ptaszkiem, dołączył do drużyny i nie wiedziałem gdzie iść dalej:-P
ANTK - Długie, ale śmieszne intro. Ayene hodująca kurczaki i jak krzyczący jak panienka Gra naprawdę mi się podobała. Melvin czekam na następną część
Inkwizytor - Platformówka hmm... Nie lubię takich gier, ale ta mi się podobała. Super ksiądz Natanek i te ataki podusią
Ninja Cat - Gra za trudna i brak możliwości leczenia się, ale fabułę miała naprawdę niezłą.
Zabić Heretyków! - Super gierka. W dodatku Creepery i gwiezdne wojny. Normalnie cudeńko, tylko szkoda, że taka krótka
Dzień Pana Kuro - Nie wiedziałem o co chodzi w grze Biegałem po mieście, aż przejechał mnie taki czerwony samochód
Partnerzy - Gra fajna, postarałaś się przy tworzeniu. Przyznam się, że nie grałem długo. Nie chciało mi się biegać po zamku i szukać dalszej części gry
Nie napisałem dużo, ponieważ nie jestem dobry w ocenianiu gier
Jeżeli ktoś chce mogę podesłać Save'a z 4 ostatniego poziomu mojej gry:-P |
|
Rubicante

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:36
|
|
|
|
| CrasheR napisał/a: |
Jeżeli ktoś chce mogę podesłać Save'a z 4 ostatniego poziomu mojej gry:-P |
Przecież dałeś niezakodowany projekt, można samemu sobie tp ustawić ( Nie mówię że to zrobiłem, gram bez cheatów, zanim nie przejdę jakiejś gry normalnie. )
Ogółem mam problemy z przejściem 2 poziomu, wyskakuje mi co chwila jakiś błąd.
Chyba coś jest nie tak ze skryptem który zmienia tryb walki |
________________________ Umieszczam link do oficjalnego Bloga Zwiczych Opowieści: http://zwiodimus.webnode.com/
Ściągnij wszystkie wydane przezemnie gry. Zwicza paczka, zawiera wszystkie gry z serii Zwicze Opowieści i nie tylko: https://docs.google.com/open?id=0B4N6KsFzHdTlLVB3QlUybDV5RTQ (Waga 330 mb)
 |
|
|
|
Axer

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:39
|
|
|
|
| Co do punktu 1. to było zamierzone, ale na punkt 2. nie ma rady, bo na Terrain ID było robione :(. |
|
|
|
CrasheR

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 21:46
|
|
|
|
Rubicante, Tak, ale np. Melvin nie ma VX |
|
Sojita

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 01 Sie, 2011 23:38
|
|
|
|
Na razie zagrałem tylko w Zabić Heretyków i Ninja Cata.
Zabić heretyków jest po prostu rozwalające (pozytywnie)
Ninja cat też mi się spodobał, mam doświadczenie w podobnych BSach więc przeszedłem całe. I dementuję plotki że nie ma leczenia, po oczyszczeniu wioski możemy sobie kupować lecznicze przedmioty.
Co do mojego dnia Pana Kuro, ludzie, w folderze macie plik CZYTAJ TO, tam jest wyjaśnione o co chodzi ;) |
________________________ Znany jestem również jako Ska'ciu.
Nie chce mi się ale staram się makerować... I tak już kilka lat xD
Hito wa mikake ni yoranu mono |
|
|
|
|
|
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum
|
Dodaj temat do Ulubionych Wersja do druku
|
 |