Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Wto 01 Cze, 2010 16:31
Dragrot, skrypt działa na XP, ale sprawdzany był tylko po kątem kompatybilności z wersją angielską programu. To kolejny dowód na to, że wersja polska jest do niczego.
Pozdrawiam.
sebek_minko, możesz zastosować poniższy krótki skrót:
Spoiler:
Kod:
module Ayene
ID_TYPOWEGO_ZDARZENIA = 1 # ID typowego zdarzeniam
end
class Scene_Map < Scene_Base
alias ayene_callcomevent_scmap_update update
def update
ayene_callcomevent_scmap_update
if Input.trigger?(Input::Mouse_Left) && $data_common_events[Ayene::ID_TYPOWEGO_ZDARZENIA] != nil
$game_temp.common_event_id = Ayene::ID_TYPOWEGO_ZDARZENIA
$scene = Scene_Map.new
end
end
end
Jeśli przełącznik 0001 jest on Jeśli wciśnięty przycisk M Przełącznik 0001 na off Jeśli nie brak akcji Jeśli nie Jeśli wciśnięty przycisk M Przełącznik 0001 na on Jeśli nie Brak akcji
Mogło mi się coś pomieszać przez te tagi z kolorkami
Bo nie da się wyświetlic na raz statusu i misji bez kasowania zapisu , to pomyślałem że tak wyświetlę okno misji. Z góry dzięki za pomoc
________________________ " Wtedy Geralt z Rivii wyciągnął swój wiedźmiński miecz srebrny i zastraszył nim strzygę. "
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum