Zamknięty przez: Avara Sob 23 Lut, 2013 22:57 |
Ruchy postaciÄ
podczas "przerywnikĂłw" |
| Autor |
Wiadomość |
Imitaga

|
Wysłany: Pią 22 Lut, 2013 23:33
|
|
|
Ruchy postaciÄ
podczas "przerywnikĂłw"
|
| ZajmujÄ siÄ programem od niedawna , ale juĹź zaczÄĹam tworzyÄ proste gierki. ChciaĹabym siÄ dowiedzieÄ, co zrobiÄ by ustawiÄ ruchy naszej postaci podczas rozmow itp. by np. przy rozmowie podskoczyĹa czy coĹ tym stylu. CoĹ jak animacja ludzi tylko naszÄ
postaciÄ
. Trudno mi to wytĹumaczyÄ, ale mam nadzieje, Ĺźe zrozumiecie. Przepraszam, jezeli istnieje podobny temat, ale jest ich duĹźo, a nie mam cierpliwoĹci przeszukiwaÄ caĹego forum :C |
|
|
|
Ayene

Ranga RM:

Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
|
Wysłany: Sob 23 Lut, 2013 00:24
|
|
|
|
| Po dialogu w zdarzeniu dodajesz polecenie "Set Move Route...". Wybierasz tam, ktĂłre zdarzenie ma byÄ celem (domyĹlnie player) i wybierasz przycisk "Jump". NastÄpnie ustawiasz parametry skoku (czy pionowy - y, czy w bok - x i y). |

|
|
|
|
Imitaga

|
Wysłany: Sob 23 Lut, 2013 22:28
|
|
|
|
| Ayene napisał/a: | | Po dialogu w zdarzeniu dodajesz polecenie "Set Move Route...". Wybierasz tam, ktĂłre zdarzenie ma byÄ celem (domyĹlnie player) i wybierasz przycisk "Jump". NastÄpnie ustawiasz parametry skoku (czy pionowy - y, czy w bok - x i y). |
Jak dodaÄ to polecenie? W oknie wiadomoĹci czy z listy wybraÄ caĹkiem nowÄ
rzecz do zdarzenia? I jak dokĹadnie je wprowadziÄ? |
|
|
|
Yoroiookami
Omnomnomnom

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Sob 23 Lut, 2013 22:31
|
|
|
|
W zdarzeniu(najlepiej rĂłwnolegĹym) klikasz prawym "Wstaw"/"Insert", powinno byÄ zdaje siÄ na drugiej stronie "Set Move Route..." albo "Ruch Zdarzenia..."
Jak moĹźna tego nie pojÄ
Ä? D: |
|
|
|
Imitaga

|
Wysłany: Sob 23 Lut, 2013 22:36
|
|
|
|
| Aaa! JuĹź mam . DziÄkujÄ bardzo. Nie zrozumiaĹam wczeĹniej. Jeszcze raz dziÄki za pomoc <3 |
|
|
|
|
|