Siemanko ludzie
W tym temacie będziemy dodawać screeny z projektów a inni będą je oceniać .
Dzięki temu będziemy mogli wyeliminować błędy w mapkach ,i uczyć się
przy okazji jak zrobić dobrą mapę .No to ja zacznę :
Szczerze powiedziawszy ciężko tu cokolwiek skrytykować. Bardzo podoba mi się wygląd podłoża (mistrzowsko wykonane). Żywo i kolorowo. Daje 5/6. W zasadzie należy się 6 ale zostawię tą ocenę jak ktoś mnie zwali z nóg
________________________ "Darker than Black"
Może taki jestem.
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Czw 05 Lis, 2009 22:18
Przyznam się, że gdybym była w takim lesie, czułabym się bardzo niepewnie. Panuje w nim jakiś mrok Jakby w jednym czasie zbiegały się w nim trzy pory roku. To na pewno sprawka magii Mapka całkowicie zdradza Twój styl. Nie jest on do końca zgodny z moim, ale nie mam większych zastrzeżeń. Wydaje się, że za wszelką cenę próbujesz wypełnić puste miejsca, stąd takie nagromadzenie różnych przedmiotów
pakitos może nie pasuje ci te napisy w HUD'zie ,jakby patrzeć to mi też nie pasują .
I tak w ogóle to ty jesteś też na forum Titka zalogowany jako Pakit
Tak z ciekawości pytam
[ Dodano: Pon 09 Lis, 2009 12:35 ]
NO to dodaje kolejnego screena
Wysłany: Pon 09 Lis, 2009 13:08
Bardzo ładny... widzę, ze zastosowałeś kolejny przydatny skrypt. Jedyny widoczny mankament to nadal HUD - napisy się nakładają, dobrze by było przesunąć LV w prawa stronę, żeby zmieściło się całe imię oraz rozszerzyć miejsce na 'Życie' i 'Duch'. Moja rada - wprowadź skróty. W bazie danych w zakładce Terms / Słownik jest okienko 'HP' i 'HP (Abbr.)', czyli samo HP to jest pełna nazwa tej statystyki, zaś 'HP (Abbr.)' to skrót, do którego najczęściej program odwołuje się rysując paski życia (chyba tylko w statusie jest pełna nazwa).
Dla odmiany screen w budynku. Co tu dużo gadać: Bardzo mi się podoba. Jest bogato, fajnie zaprojektowane, można by rzec że aż przytulnie. Zgodzę się z Ayene że można to odrobinę przesunąć no i mam nadzieję że chałupka się nie zapali od tego kominka (żart).
Jak dla mnie w porządku, mapka w moim guście jak najbardziej.
Może taki jestem.
No dobra to dodaje kolejne screeny:
Kolejny domek :
Góry:
A tu daje raczej przestrogę niż do oceny.Ten kto znajdzie zdjęcie matki chłopca ,lepiej niech nie odpakowuje go :
Muszę przyznać że coraz bardziej mi się twoje screeny podobają
Budynek na pierwszym jest niczego sobie. Góry na drugim fajnie zrobione, nawet trochę przypominają te wykonane przeze mnie, ale w sumie to nic dziwnego, w końcu pracujemy na tych samych tilsetach.
No i przestroga na trzecim. Powiedz czy będzie nam dane zobaczyć zdjęcie jego matki? Sądzę że będzie z tym ciekawa akcja.
Może taki jestem.
Będzie nam dane zobaczyć zdjęcie jego matki ,ale jest to raczej utrapienie o czym przekonasz się sam jak otworzysz zdjęcie ,zapomnieć o tym pozwala tylko "Magiczna Wódka".
Jest to zadanie poboczne takie urozmaicenie gierki .
Wysłany: Wto 10 Lis, 2009 09:41
Z HUD-em już lepiej... widać znaczącą różnicę A co zdjęcia... hmm nie wiem, co napisać, by z góry nie potępiać, ale pomysł dla mnie dobry nie jest... nie będę rozwijać, ale skoro już chciałeś dać jakąś 'kobietę na rurze', mogłeś dać którąś z koleżanek głównego bohatera... a nie matkę?!
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum