Help! Mi się po włączeniu testowej gry pojawia wiadomość że nie może znaleźć pliku bgmap, więc zmieniam w folderze nazwę obrazka z bg_map na bgmap, włączam testówkę ponownie i jest czarny ekran. Po chwili pojawia się że ten skrypt "failed to create bit map" oraz że
"Error on line 480" O co kaman? Nie kapuje tego... prawdziłem tą linijkę, wygląda tak:
Pomógł: 26 razy Dołączył: 25 Wrz 2011 Posty: 236 Skąd: ty się tu wziąłeś?
Wysłany: Sro 26 Paź, 2011 11:14
Cytat:
roku
W tym,w którym ją zamieścisz.Np.:jak zamieścisz dzisiaj,to w 2011.
Ach...Chodzi ci o RÓG?
bartek2940 zamieścił tam bardziej przetłumaczony skrypt.Jest tam konfiguracja położenia.
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 10:43
szczaw11, upewnij się, że dobrze wkleiłeś skrypt. Oprócz tego masz jeszcze inne skrypty, które coś wyświetlają na mapie? Możliwe, że któryś nadpisuje HUD Mapy. Spróbuj przesunąć ten skrypt najbliżej Main, aby był bezpośrednio nad Main pod resztą dodatkowych.
Pomógł: 2 razy Dołączył: 05 Mar 2012 Posty: 52 Skąd: Lublin
Wysłany: Pon 02 Kwi, 2012 23:25
Mam problem z położeniem.
Linijka:
Kod:
MM_CORNER_VAR = 13 # Zmienna przechowująca położenie
Numer to id zmiennej, prawda? Żeby mini-mapa była w górnym prawym rogu powinienem ustawić wartość zmiennej na 2. Tylko wtedy mini-mapa nie pojawia się.
Jeżeli źle to rozumiem, piszcie!
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 15:20
Jaro, linijka w konfiguracji:
Kod:
MM_CORNER_VAR = 1 # Variável que indica a posição do MM na tela
odpowiada za zmienną kontrolującą narożnik, w którym ma się wyświetlać mapa. Jeśli chcesz, aby był to górny prawy narożnik, przyporządkuj zadeklarowanej powyżej zmiennej (czyli 1) wartość 2.
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Sob 14 Kwi, 2012 16:10
No mi działa. Może musisz odświeżyć mapę. Spróbuj wejść do menu i wyjść. Upewnij się, że użyłeś poprawnej zmiennej i czy nie używasz jej gdzieś indziej (może ją przypadkowo zmieniasz).
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum