Zamknięty przez: Nhadala Czw 19 Lip, 2012 11:06 |
Uniwersum Warhammera... |
| Autor |
Wiadomość |
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Wto 19 Kwi, 2011 20:02
|
|
|
Uniwersum Warhammera...
|
| Czy jest na tym forum jakiĹ miĹoĹnik tego uniwersum? Mam oczywiĹcie na myĹli prawdziwe, papierowe RPG... |
|
|
|
krakoman

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 12:00
|
|
|
|
Chyba chodzi ci o rpg na kartce....
JeĹli tak to ja jestem ich miĹoĹnikiem.
ZrobiĹem juĹź z 10 takich...
Tu masz podobnÄ
(nie mojÄ
) http://www.youtube.com/watch?v=IoRoumtFSVY |
|
Kodama

Preferowany:

Pomogła: 6 razy Dołączyła: 14 Lis 2010 Posty: 41 Skąd: Green Cat Forest
|
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 13:00
|
|
|
|
Krakomanie, mam ogromnÄ
nadziejÄ, Ĺźe tylko sobie trollujesz.
Prometherionie, Warhammer byĹ moim pierwszym RPGiem papierowym ever :P Nie jestem jakoĹ specjalnie fankÄ
tego systemu, ale nie jestem teĹź fankÄ
Ĺźadnego innego i uwaĹźam, Ĺźe jest o niebo lepszy od D&D na przykĹad. I w kwestii Ĺwiata i mechaniki. W swoim Ĺźyciu malowaĹam teĹź figurki i graĹam w gry komputerowe spod szyldu Warhammera (Dawn of War Warhammera 40k jest grÄ
do ktĂłrej wracam nie raz ;P), ale jednak najwiÄkszy sentyment mam do klasycznej papierowej wersji fantasy C: |
|
krakoman

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 13:35
|
|
|
|
Co to w ogĂłle jest? |
|
Lartarin

Ranga RM:

Pomogła: 3 razy Dołączyła: 20 Wrz 2007 Posty: 233 Skąd: Ergard
|
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 14:07
|
|
|
|
| W "MĹotka" zaczÄĹam graÄ dawno, dawno temu. DziÄki niemu przeĹźyĹam wiele niezapomnianych, zarĂłwno powaĹźnych, jak i gĹupich przygĂłd. ByĹ nieodzownym elementem mojej mĹodoĹci ^^ (nie to Ĺźebym byĹa stara ^^). Z czasem "Warhammer" ewoluowaĹ... Stary Kontynent poszedĹ pod wodÄ, a jego miejsce zajÄ
Ĺ drugi, analogicznie Nowy Kontynent ^^. "MĹotek" to podwaliny Systemu, solidny kawaĹ historii... JeĹli ktoĹ nie wie, czym jest "Warhammer", to haĹba mu!!! |
|
Prometherion

Preferowany:

|
Wysłany: Czw 21 Kwi, 2011 18:42
|
|
|
|
Ja z Warhammerem po raz pierwszy miaĹem stycznoĹÄ w 1999 roku, niestety tylko jako uwaĹźny widz "potyczek". ByĹem 10 letnim smarkaczem, ktĂłremu starszyzna w Ĺźyciu nie pozwoliĹaby wcieliÄ siÄ w jakÄ
Ĺ postaÄ (Ty smarku? Ty lepiej idĹş wytrzyj mleko spod nosa. To jest powaĹźne "rolplejing". Taa, takie teksty szĹy, tego siÄ nie zapomina ). Jednak miĹoĹÄ i pamiÄÄ o MĹotku pozostaĹy. W koĹcu w 2007 roku nadeszĹa wiekopomna chwila. Wraz z kumplami wkrÄciliĹmy siÄ na sesje do domu kultury "PszczĂłĹka". Pierwsza postaÄ, pierwsze zadania, zarwane noce, genialne czasy.
A moĹźe pochwalicie siÄ jakimi postaciami najczÄĹciej graliĹcie, jakieĹ niezapomniane momenty, Ĺmieszne sytuacje? |
|
|
|
|
|