Ogłoszenie 

Uwaga! To forum jest w trybie offline.
Wszelką pomoc uzyskasz pod adresem
forum.ultimateam.pl


Administracja Forum


Poprzedni temat «» Następny temat
Zamknięty przez: Nhadala
Czw 19 Lip, 2012 10:07
W grudniu nowy komputer, pomoże ktoś?
Autor Wiadomość
R.I.P. 




Preferowany:
RPG Maker XP

Pomógł: 9 razy
Dołączył: 28 Mar 2010
Posty: 173
Skąd: Warszawa
  Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 21:14
W grudniu nowy komputer, pomoże ktoś?
Witajcie w grudniu kupuje komputer, i chce się kogoś zapytać, kto się zna, czy ten komputer będzie dobry do tych nowych gier co wychodzą.

OPIS:
platforma: Intel H61; procesor: Intel® Core™ i5-2400 Processor (6M Cache, 3.10 GHz); rodzaj chłodzenia karty graficznej: wentylator; rodzaj chłodzenia procesora: wentylator; ilość pamięci operacyjnej: 4 GB; rodzaj zastosowanej pamięci: DDR3-1333 (PC3-10600); pojemność dysku twardego: 1000 GB; rodzaj zastosowanego dysku: magnetyczny; interfejs dysku twardego: Serial ATA/300; karta graficzna: GeForce GTX 550 Ti; Ci5 2400 | RAM: 4GB | HDD: 1000GB | nVidia GTX 550 | Win7

Kosztuje : 2649zł

Lepszy opis:
Spoiler:


Producent Komputronik
Gwarancja 2 lata w serwisie zewnętrznym

platforma Intel H61

procesor Intel® Core™ i5-2400 Processor (6M Cache, 3.10 GHz)

ilość rdzeni 4

rodzaj chłodzenia procesora wentylator

ilość pamięci operacyjnej 4 GB

rodzaj zastosowanej pamięci DDR3-1333 (PC3-10600)

karta graficzna GeForce GTX 550 Ti

pamięć karty graficznej 1024 MB

rodzaj chłodzenia karty graficznej wentylator

pojemność dysku twardego 1000 GB

rodzaj zastosowanego dysku magnetyczny

interfejs dysku twardego Serial ATA/300

napęd optyczny DVD+R/RW

karta dźwiękowa zintegrowana 7.1 HD VIA

czytnik kart pamięci uniwersalny (all in 1)

obudowa Obudowa micro-ATX
Micro-ATX
złącza na przednim panelu audio
2x USB

złącza na tylnym panelu Audio
6x USB
1x RJ45
1x PS/2
1x HDMI
1x DVI-D

wolne złącza na płycie głównej PCI-Express x1 (2)
PCI (1)

zasilacz 405 W

zainstalowane wentylatory 1 wentylator 80mm
1 wentylator 120mm

opcjonalne wentylatory 1 wentylator 92mm

system operacyjny Windows 7 Home Premium
64 bit
oprogramowanie dodatkowe ESET Smart Security - licencja na 180 dni

akcesoria podkładka Komputronik, Zestaw klawiatura i mysz Logitech Wired Desktop MK120

wymiary 180*352*406mm mm

 
 
Feniks 




Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
2 gry

Pomógł: 62 razy
Dołączył: 04 Wrz 2010
Posty: 511
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 22:13
Tak, komputer jest bardzo dobry, ale nie wiem czy wiedźmin 2 na maks. detalach się nie będzie "ciął", raczej będzie.
________________________

 
 
Melvin 




Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
1 gra

Pomógł: 35 razy
Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 1063
Wysłany: Pon 20 Cze, 2011 23:38
Tak - Będzie dobry.
Zmieniłbym tylko kartę graficzną na ATI Radeon HD 57xxx czy tam 56xxx - Któraś z tych nowszych.
________________________
MelvinClass:
Spoiler:

 
 
Yoroiookami 

Omnomnomnom



Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
3 gry

Pomógł: 57 razy
Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 751
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 00:00
Ja bym na twoim miejscu wziął. Kupiłem o wiele gorszy za podobną cenę, a Wiedźmin chodzi mi płynnie na średnich i nieco przycina na wysokich. Z tego co wiem, Radeon jest lepszy od GeForce(wiem bo sam miałem), a GeForce nie utrzymywało niektórych gier. Ogólnie zazdroszczę ci ramu. :-o
 
 
Melvin 




Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
1 gra

Pomógł: 35 razy
Dołączył: 23 Paź 2009
Posty: 1063
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 00:19
Yoroiookami, to ile Ty masz RAM'u?
W szkole znam tylko kilka osób co mają mniej niż 4 GB. Sam mam 3.5 i mi czasem coś ścina, dlatego kupuje proca i5, nową płytę ATI 57xxx, szybszy RAM... Nie chce mi się pisać, ale ogólnie wymieniam wszystko, bo dzisiejsze gry już mają większe wymagania..
Ale moja komputerka na razie ładuje każdą grę na full detalach :-D
________________________
MelvinClass:
Spoiler:

 
 
Ayene 




Ranga RM:
4 gry

Pomogła: 232 razy
Dołączyła: 18 Wrz 2007
Posty: 2424
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 08:21
Noo... tylko pozazdrościć. Od kilku tygodniu zastanawiam się nad kupnem nowego 'kompjutra', bo już ma ponad 4 lata i mi Simsy 3 nie pójdą :-P
Nie znam się za bardzo na parametrach, ale wydaje mi się, że są dobre :-P zdecydowany plus to cena ;-)
________________________


 
 
 
Yoroiookami 

Omnomnomnom



Preferowany:
RPG Maker XP

Ranga RM:
3 gry

Pomógł: 57 razy
Dołączył: 24 Lut 2010
Posty: 751
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 11:44
Melvin - najwyraźniej znasz mało osób ;-)
Nie ma potrzeby spamowania w wątku.
 
 
PaC 




Preferowany:
RPG Maker VX

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 04 Kwi 2010
Posty: 61
Skąd: z pod wodospadu
Wysłany: Wto 21 Cze, 2011 12:12
Mój komputerma ponad 7 lat,1 gb ramu, dwa dyski 80gb, słaba karta graficzna. Goithic 3 mi nie działa , a gothic 2 na minimalnych się lekko ścina.

Ogólnie to ci zazdroszczę.
________________________
Obecny tajny projekt:
 
 
Rave 




Preferowany:
RPG Maker 2003

Pomógł: 12 razy
Dołączył: 30 Kwi 2010
Posty: 348
Skąd: /dev/null
Wysłany: Sro 22 Cze, 2011 00:19
Ja znam się "serio" na kompach i powiedziałbym, że lepiej pójść do jakiegoś sklepu gdzie robią kompy na zamówienie (polecam Logosa) - wyjdzie tańszy i z lepszymi parametrami. Co do configu to polecam:

Procek: Intel i7 lub nawet i9 (zależnie od budżetu).

Grafika: GeForce GTX 590 (lub inna z tej serii). Jakiś czas temu faktycznie było tak, że Radki były górą, ale obecnie nV znów przoduje. Dodatkowy plus jest taki, że jak kiedyś będziesz chciał bawić się Linuksem (a gry na Linuksa są, to już jedynie mit, że Pingwin się do grania nie nadaje - dostępne są Linuksowe wersje takich hitów jak World of Goo, Penumbra, Lugaru, z freewarówek Cave Story i jeszcze mnóstwo innych (więcej info na http://tuxplay.pl )) to zaoszczędzisz sobie nerwów ze względu że nVidia oficjalnie wspiera Pingwinka.

Dysk twardy oczywiście jak największy ;)

Z RAM-em bym nie przesadzał, obecnie 4GB do większości domowych zastosowań starczy. Co innego jak byś kleił serwerek, ale ty tego nie robisz ;).

Fajnie też, jakby ten komp miał czytnik kart pamięci all-in-one, nawet jak wszystkich slotów nie użyjesz nigdy (ja mam SD/MMC, MS/MS Duo, Compact Flash/CFII i SM, a używam tylko SD. Ale reszta może się kiedyś przydać).

Aha i poproś o kompa bez systemu. Taniej wyjdzie, a Crashdowsa możesz użyć z poprzedniego kompa, o ile licencja nie zabrania. Słyszałem też że podobno jeden szwedzki sklep internetowy z oprogramowaniem i multimediami ma OGROMNĄ przecenę, jeśli wiesz co mam na myśli ;).
________________________
Nie ma rzeczy niemożliwych, jest tylko brak umiejętności.
Używasz Windowsa 8? Jesteś łosiem.
Gość is the most intelligent person in the world.
 
 
 
cj2 




Preferowany:
RPG Maker VXAce

Ranga RM:
1 gra

Pomógł: 6 razy
Dołączył: 07 Mar 2010
Posty: 261
Skąd: Gliwice
Wysłany: Sob 16 Lip, 2011 17:24
Dobra, ja się średnio znam na komputerach, ale mogę ci doradzić:
jeśli masz możliwość dokup sobie RAM'u i nie zmieniaj procesora, i5 jest dobry do gier.
________________________
Porady dla twórców gier
Nie ma śniegu, a zgubiłem normalny avatar :I
 
 
Axer 




Preferowany:
RPG Maker 2003

Ranga RM:
1 gra

Pomógł: 1 raz
Dołączył: 19 Lip 2010
Posty: 43
Skąd: się biorą n00by?
Wysłany: Nie 24 Lip, 2011 13:04
Mam podobnego, tylko procesor i3.
Jajco2, RAM nie jest najważniejszy. 4GB starczy. Mam kolegę, który ma 4GB RAM'u i inne najlepsze komponenty, ale procesora ma Intel Celeron 2 i każda gra mu się tnie np. Minecraft.
Ale zgadzam się co do tego, żeby nie zmieniać procesora. i7 jest gorszy od i5 (w niektórych przypadkach). i7 jest raczej do kompów mocno obciążonych przez jakieś programy potrzebujące dużej mocy obliczeniowej , np.Blender
 
 
Wyświetl posty z ostatnich:   
Ten temat jest zablokowany bez możliwości zmiany postów lub pisania odpowiedzi
Nie możesz pisać nowych tematów
Nie możesz odpowiadać w tematach
Nie możesz zmieniać swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz głosować w ankietach
Nie możesz załączać plików na tym forum
Możesz ściągać załączniki na tym forum
Dodaj temat do Ulubionych
Wersja do druku

Skocz do:  

Powered by phpBB modified by Przemo © 2003 phpBB Group | Template Klam by Ayene