PotrzebujÄ pomocy:
1. Kompletnie nie znam siÄ na edytorze skryptĂłw ruby 2. ChciaĹbym by moje menu tytuĹowe byĹo w innym poĹoĹźeniu
3. Do menu tytuĹowego dodaÄ kolejnÄ opcje np. Autorzy
4. Mam Rpg Maker Vx
eXway
________________________ PomogĹem? Daj + ....
Spoiler:
Szkoda sĹĂłw:
Skrypty (pisane przez was...) 80%
FabuĹa 100%
Mapy 50%
Grafika 100%
Testy 10%
Do ukoĹczenia gry 2 miesiÄ ce ;)
PodpisujÄ siÄ do proĹby. PotrzebujÄ siÄ dowiedzieÄ, w ktĂłrym miejscu w Edytorze RUBY znajduje siÄ: przesuniÄcie i rozszerzenie okna w menu (Nowa Gra, Kontynuuj itp.). I czy jest opcja zwiÄkszenia luki pomiÄdzy literami, tj. zrobiÄ wiÄksze odstÄpy pomiÄdzy po szczegĂłlnymi literami? Podejrzewam, Ĺźe trzeba bÄdzie zrobiÄ wĹasny skrypt... A siÄ na tym nie znam kompletnie :P
________________________ 'NiektĂłrzy codziennie udowadniajÄ , Ĺźe ich mĂłzgi sĹuĹźÄ tylko do koordynacji ruchowej..."
Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
Wysłany: Czw 30 Sie, 2012 13:06
Odpowiem na sucho, bo nie mam zainstalowanego makera.
W edytorze skryptĂłw jest Scene_Title. W definicji start jest zadeklarowana zmienna, ktĂłra jednoczeĹnie tworzy okno poleceĹ:
Kod:
@command_window = Window_Command.new(..... itd.)
Ĺźeby zmieniÄ poĹoĹźenie okna pod tÄ linijkÄ naleĹźy dopisaÄ:
Dodanie komendy juĹź chyba byĹo opisane gdzieĹ na forum. Przejrzyjcie tutki.
Co do odlegĹoĹci liter, to jedynie skrypt dodajÄ cy spacjÄ miÄdzy nimi pewnie by pomĂłgĹ.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum