Poprawcie mnie jeĹli siÄ mylÄ, ale to wszystko przecieĹź da siÄ bez problemu zrobiÄ za pomocÄ zwyczajnych zmiennych...?
Dajesz+1 za kaĹźde uĹźycie owego przedmiotu a gdy wartoĹÄ (czyt. zmienna) wyniesie wiÄcej lub bÄdzie rĂłwna po prostu zabierasz przedmiot nastÄpnie zerujesz zmiennÄ dla przedmiotu i po sprawie....
Wprawdzie dawno nie zagĹÄbiĹem siÄ w temat zmiennych (zazwyczaj zostawiam tego typu rzeczy pod koniec) lecz jeĹli siÄ nie mylÄ wszystko powinno byÄ tak jak powiedziaĹem...
Skrypt traktowaĹbym raczej jako ostatecznoĹÄ by za bardzo nie zwiÄkszaÄ wymagaĹ (wiÄkszoĹÄ skryptĂłw Ruby zazwyczaj powoduje obciÄ Ĺźenie "pĹynnoĹci" projektu przez co automatycznie sĹabszy sprzÄt zaczyna "muliÄ" go) pomijajÄ c juĹź interakcjÄ z innymi skryptami ktĂłra moĹźe później okazaÄ siÄ kĹopotliwa, ale jak mĂłwiĹem - co ja tam wiem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum