Zamknięty przez: Nhadala Czw 19 Lip, 2012 11:17 |
System RPG VX |
| Autor |
Wiadomość |
wojtas132

Preferowany:

|
Wysłany: Sro 08 Wrz, 2010 19:31
|
|
|
|
Przez Takie screny uświadamiam sobie dopiero co to jest doskonałość. Ludzie doskonali nie istnieją tylko w Japoni przez przypadek?? Mam jescze jedno pytanie pokażesz jakiś screen lasu?? |
________________________ Gdy smutek cię dopada najleprza czekolada. |
|
|
|
Manioczekable

Preferowany:

Pomógł: 4 razy Dołączył: 14 Maj 2010 Posty: 29 Skąd: z mojego komputera
|
Wysłany: Pią 10 Wrz, 2010 14:57
|
|
|
|
Nie najgorsze, aczkolwiek i na pierwszym i na drugim screenie odczuwam wrażenie pustki. W grach robionych w RPGM główną rolę odgrywa mapping, szczególnie, gdy używa się RTP. W takim prostym kreatorze gier pecetowych trzeba się sporo namęczyć, żeby stworzyć ładną, wciągającą grę. Chodzi mi o to, że nikomu nie będzie chciało się chodzić godzinami po prostych, schematycznych lokacjach, mijając po kilkadziesiąt razy tego samego NPC, który już czwartą godzinę gapi się na pływający statek. A co do mapek:
Pierwsza jest OK, ale warto by się wysilić o jakieś kwiatki na trawniku i urozmaicony chodnik (dodać krawężniki, jakieś pęknięcia). 7/10
Druga mapka wyszła trochę gorzej. Nieładnie wygląda ten odsłonięty kawałek trawy za domem. Gdyby było tam trochę więcej kwiatków, jakieś drzewa, czy chociażby cień. 6/10
Zastanów się też na przyszłość nad jakimiś wiewiórkami, czy ptakami. Wiesz, co mam na myśli. W takim przypadku warto by zadbać o to, by ścieżki ruchu zwierzątek były NATURALNE. Czyli odpada ptak krążący schematycznie po obrębie kwadratu. Mam na myśli wiewiórkę śmigającą pomiędzy drzewami po ukośnej ścieżce ruchu i nie zatrzymującą się za każdym razem po przejściu trzech kratek.
To tyle ode mnnie.
Pozdrawiam. |
|
|
|
Yoroiookami
Omnomnomnom

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 13 Wrz, 2010 19:23
|
|
|
|
10/10 ode mnie i zgadzam się z Sabikkiem.
Mapping wyjątkowo przyjemny dla oka >_>
Jestem pewien, że wielu graczy będzie kontynuowało grę choćby po to, aby zobaczyć następne lokacje.
Po prostu niesamowite
Jakie dołujące i pozytywne zarazem
Będęm podążać tym tropem, aż wyjdą mi przyzwoite mapki. |
|
|
|
Gabe33

Preferowany:

Pomógł: 5 razy Dołączył: 06 Sie 2010 Posty: 76 Skąd: z NukeTown
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 14:01
|
|
|
|
| Ayene mam jedno pytanie jak zrobiłaś ten blask światła z okna ??? |
|
Darkfault

Preferowany:

Pomógł: 3 razy Dołączył: 28 Maj 2010 Posty: 54 Skąd: Strefa Zacności
|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 16:12
|
|
|
|
| <liz liz liz> |
|
|
|
Yoroiookami
Omnomnomnom

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Sob 18 Wrz, 2010 16:15
|
|
|
|
Darkfault - bardzo subtelnie |
|
|
|
Poster27

Preferowany:

Pomógł: 22 razy Dołączył: 27 Kwi 2010 Posty: 136 Skąd: że znowu
|
Wysłany: Sro 24 Lis, 2010 07:13
|
|
|
|
| Czyżby System VX się szykował?A screeny bardzo ładne, niezłe wymieszanie różnych tilesetów.Mam jednego z nich, dlatego mię tak nie zaskoczyło.Klimat jest odczuwalny już po otworzeniu spoilera, bardzo słonecznie i fajnie.Ogółem mapki są super i bardzo chętnie zagram w grę, jeśli wyjdzie, 10/10. |
|
|
|
SaE

Ranga RM:

Pomogła: 8 razy Dołączyła: 14 Paź 2007 Posty: 189
|
Wysłany: Czw 25 Lis, 2010 09:41
|
|
|
|
| No Ayne trochę się rozleniwiłaś, nie dajesz nowych map, czyżbyś porzuciła projekt? ^^ |
________________________ Nie ma śniegu, a na ulicach pełno bałwanów ^^
 |
|
|
|
Ayene

Ranga RM:

Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
|
Wysłany: Czw 16 Gru, 2010 12:45
|
|
|
|
Heh, nie porzuciłam projektu, chwilowo zajęłam się nowym z Lartarin Zobaczymy... i tak pojawiła się nieco odmienna koncepcja. Od czasu, gdy zaczęłam tworzyć tę cześć, wzrosły nieznacznie umiejętności, więc niektóre rzeczy mogą się zmienić. Ale ogólny motyw miasta Klam pozostanie taki, jak był |

|
|
|
|
Mikołaj

|
Wysłany: Sro 23 Lut, 2011 20:34
|
|
|
|
Screeny ładne ale nie idealnie doskonałe.No to znaczy nie ma ludzi idealnych |
|
|
|
Ayene

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 21:31
|
|
|
|
Odświeżę stary temat nowym screenem, aczkolwiek chciałabym zaznaczyć, że screen pochodzi z XPkowego projektu i przedstawia mapkę, która powstała ze złożonego i przerobionego przeze mnie VXowego tileseta
Prosiłabym o ewentualne sugestie, co można by poprawić.
|

|
|
|
|
Melvin

Preferowany:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 21:37
|
|
|
|
Mapka ładna, ale nie mój styl
Jeden błąd. Koniecznie popraw to jeziorko po prawej, bo wg wygląda koszmarnie - Nachodzi na skałę. |
________________________ MelvinClass:
|
|
|
|
Ayene

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 21:55
|
|
|
|
Właśnie mi styl VXowy podoba się najbardziej Spróbuję coś zrobić z tym jeziorkiem
A to cała mapa:
|

|
|
|
|
Sabikku

Nagrody:

Ranga RM:

|
Wysłany: Pon 16 Maj, 2011 22:22
|
|
|
|
Sam mapping bez zarzutów - jest ciasno, nieregularnie i odpowiednio zapełnione. Tileset ładnie dopasowany, ale nie podobają mi się dwie rzeczy. Po pierwsze, jaśniejsze drzewa (to wtopione w skałę przy drodze i dwa na samym dole) wyglądają zbyt jaskrawo przy pozostałych, jakby wrzucone z innego 'zestawu'. I po drugie, wgłębienie/wybrzuszenie podłoża (to z ciemniejszą zielenią) wydaje się leżeć w innej perspektywie, takiego pełnego top-down, w przeciwieństwie do zwykłych skał. Poza tym imo wszystko ładnie do siebie pasuje . |
|
|
|
Nhadala

Pomogła: 12 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 197 Skąd: Klam
|
Wysłany: Wto 17 Maj, 2011 09:30
|
|
|
|
| Mi tam pasuje jak zawsze dużo szczegółów i jestem ciekawa ile tym razem zajęło Ci wypełnienie tej mapy w porównaniu z tym co widziałam kiedyś ^^ Pozdrawiam. |
|
|
|