|
HP/MP przeciwników podczas walki |
| Autor |
Wiadomość |
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

Pomógł: 104 razy Dołączył: 30 Paź 2010 Posty: 1276 Skąd: wROCK
|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 19:31
|
|
|
|
| Poprzerzucaj do nowego projektu wszystkie pliki oprócz Scripts.rvdata, potem dodaj skrypty na nowo. I pokombinuj z różnym ułożeniem, jeden nad drugim, pod drugim... |
|
|
Zancrow

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 19:47
|
|
|
|
Okej, dzięki, spróbuję.
---
Hmm... Przeniosłem i wszystko dobrze. Tylko tym razem, błąd też wyskakuje gdy mam aktywny również skrypt prostej walki z boku ( http://www.ultimateam.pl/viewtopic.php?t=7089 ) (To już wiem czemu przy nowym projekcie działało... Nie zamieszczałem tam tej walki z boku). Ciekawi mnie czemu tak akurat teraz się dzieje... Dałbym głowę, że jakiś czas temu, te dwa skrypty działały jednocześnie. Strasznie to męczące. Dobra, nie męczące. Kłopotliwe.
---
Sprawdziłem w nowym projekcie te dwa skrypty i rzeczywiście wyskakuje też błąd. Więc... Kurcze, a te dwa mi się najbardziej podobają :< |
|
|
|
Angius
Nie wkurzać

Preferowany:

Pomógł: 104 razy Dołączył: 30 Paź 2010 Posty: 1276 Skąd: wROCK
|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 22:11
|
|
|
|
| Dziwne, u mnie RSSBS działa w idealnej zgodzie z HP/MP przeciwników... |
|
|
Zancrow

Preferowany:

|
Wysłany: Pią 25 Lis, 2011 22:39
|
|
|
|
| Daję głowę, że u mnie na początku też działało, ale nagle zaczął się wyświetlać ten błąd. Nie wiem o co chodzi. Będę jeszcze nadal próbował, może w końcu coś się uda zrobić. |
|
|
|
Ayene

Ranga RM:

Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 2011 12:21
|
|
|
|
| Zancrow, a próbowałeś zmienić kolejność skryptów. Ten na HP/MP przeciwników masz pod skryptem na 'boczną' walkę? Chodzi mi o to, który jest bliżej Main? |

|
|
|
|
Zancrow

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 27 Lis, 2011 20:34
|
|
|
|
| Um! Miałem ten skrypt na paski życia potworów dodany w miejsce pod "Materials". Tak było napisane w poradniku dodawania skryptów, oraz nie było w temacie ze skryptem instrukcji, która mówiłaby, żeby to wkleić pod main, więc skrypt z paskiem miałem pod "Materials", a na walkę w "Main". Teraz wkleiłem skrypt na pasek do Maina i wszystko działa. Bardzo przepraszam za robienie niepotrzebnego kłopotu. Dziękuję za chęć pomocy, jeszcze raz przepraszam. |
|
|
|
Ayene

Ranga RM:

Pomogła: 232 razy Dołączyła: 18 Wrz 2007 Posty: 2424
|
Wysłany: Nie 27 Lis, 2011 20:41
|
|
|
|
| Nieee, żadnych skryptów nie wkleja się w Main. Dodaje się nowe pozycje między Main, a Materials. Chodziło mi o to, że z chwilą włączenia gry program zaczyna czytać skrypty od góry, czyli wpierw moduły, następnie klasy game, sprite, okna, sceny i dopiero później przechodzi do sekcji 'materials'. Dlatego wrzuca się je na dole, by czytając skrypty kolejno program nie 'nadczytał' ich tymi z dołu. Część dodatkowych skryptów zbudowana jest na zasadzie aliasów, czyli nie nadpisują one definicji, a jedynie dopisują jakieś polecenia. Jeśli te 'zaliasowane' skrypty daje się nad te, które nadpisują definicję (w większości potężne skrypty walki) wówczas ten pierwszy nie działa lub powoduje błąd. Mam nadzieję, ze jasno to opisałam. |

|
|
|
|
Zancrow

Preferowany:

|
Wysłany: Nie 27 Lis, 2011 21:24
|
|
|
|